Vårdropp

 Har städat vardagsrummet, och när jag öppnade fönstret
droppade det för fullt från taket, solen smälter det som ligger
kvar på taket av gångna vinterns snö.

Dropparna ser olika ut på bilderna

Här har den droppen blivit längre.
Ser riktigt fascinerande ut hur en droppe smält
snö kan beter sig ner till marken

************************

7 kommentarer:

 1. Börje Kjellstrand7 mars 2015 11:23:00 CET

  Snyggt fångat Erika,fashinerande att följa droppens färd mot marken !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Nog är dom små tingen ofta så fascinerande i vår natur, oavsett om det gäller växter/djur/natur/regndroppar från smält snö.

   Radera
 2. Börje Kjellstrand7 mars 2015 15:55:00 CET

  Håller helt med dej.Bara man tar sig tid att studera naturen.Tror inte många gör det i det här stressade samhället vi har i dag !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, känns mest som allt och alla måste prestera och var duktig tills dom går in i den så beryktade vägg, att dom inte hinner tar del av det som också finns runtomkring. Samhället har till viss del styrt mänskligheten dithän, men tycker att någonstans borde det ringa en klocka, att tiden varken stannar eller går i repris, har vi väl kännedom om.

   En dag ångrar sig många att dom inte gjorde det vi andra sedan länge tog till oss som en viktig del i våra liv. Livet handlar om mer än bara stress och prestera, köpa dyrare bil för att bräcka av grannen osv. Listan kan blir lång, vi vet de flesta av oss att så går det till i en del grann-områden.

   Radera
 3. Börje Kjellstrand7 mars 2015 17:48:00 CET

  Har själv varit inne i detta ekorrhjul för ett antal år sedan,men kom på bättre tankar och bromsade ner,insåg att det är bättre att ta tillvara den tid som är nu och vara tacksam för att man får vara någorlunda frisk.Det är såå mycket viktigare än prylar och pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, livet innefattar mer än stress, räkningar, mat på bordet, naturligtvis är det viktiga saker förutom stress då. Vi måste sköta en del av vårt liv för att kunna bo och äta oss mätta varje dag. Jo jag känner till det där med stress , men det jag mer eller mindre ramlade ihop av för många år sedan var något helt annat. Runnit mycket vatten under broarna sedan dess. Klarar inte av stressfyllda människor som stirrar omkring sig som jag vet inte vad.

   Radera
 4. Börje Kjellstrand7 mars 2015 18:19:00 CET

  Håller helt med dej där.Det viktigaste är att man trivs med sig själv,då tror jag man kan bemästra dom flesta svårigheterna i livet.Mister man självkänsan då fallerar i pricip allting.....Ha en bra dag Erika !!

  SvaraRadera

Kommentar är alltid roligt att få. Tack på förhand ni som skriver just en sådan.